Rintaliivien pesuohjeet

Rintaliivien pesussa on hyvä muistaa, että oikein ja riittävän usein pesty liivi lisää käyttöikää ja tuottaa sinulle iloa paljon pidempään. Laadukas liivi saadaan nopeasti huonoon kuntoon, jos sitä ei pestä riittävän usein tai pestään tuotetta vahingoittavalla tavalla esimerkiksi liian kuumassa vedessä. Likainen liivi kuluu nopeammin kuin puhdas.

Liivejä olisi hyvä olla useammat; tumma liivi tummien vaatteiden alle ja vaalea liivi vaaleiden asujen alle. Liikuntaan on hyvä hankkia oma liivi sen mukaan minkälaista liikuntaa harrastaa. Juoksuun ja erilaisiin hyppyjä sisältäviin liikuntamuotoihin tarvitaan maksimituella olevat liivit. Ihanteellinen tilanne on, että sinulla on 3-6 liiviä, joita voit vaihdella käyttötarpeen mukaan. Pese liivit usein, tarvittaessa joka päivä. Käsinpesu on aina turvallisin ja varmin tapa. Laita liivi hienopesuainetta sisältävään kädenlämpöiseen pesuveteen vaikka suihkuun tai saunaan mennessä. Anna liivin liota 5-10 minuuttia ja huuhtele hyvin. On tärkeää huuhdella liivi riittävän monta kertaa, jotta pesuainetta ei jää paksuihin saumakohtiin.

Jos liivi aiheuttaa sinulle iho-ongelmia, tarkista onko liivien saumakohtiin mahdollisesti voinut jäädä ongelman aiheuttavaa pesuainetta. Konepesussa käytä pesupussia ja hienopesuohjelmaa. Useimmiten hienopesuohjelma on sellainen, että kone täytetään vain puolilleen ja linkous on pienillä kierroksilla, jolloin pesuohjelma on liiveille ja muille alusvaatteille sopiva.

Alusvaatteet on hyvä kuivata ilmavassa, mutta ei liian kuumassa paikassa, jotta kuivuminen tapahtuu mahdollisimman nopeasti. Pesty, mutta liian pitkään kosteana ollut vaate voi alkaa tuoksua tunkkaiselle.